Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ناطقان»
2024-05-03@18:20:54 GMT

روشهای درمان بیماری رفلاکس معده

تاریخ انتشار: ۲ دی ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۶۲۲۱۰۶۴

رفلاکس معده بیماری شایعی است که بیشتر ما حداقل یک بار به آن دچار شده ایم. اگر ماهیچه اسفنکتر که به مِری و معده وصل است نتواند کارش را درست انجام دهد، ممکن است باعث برگشتن غذا و اسید معده به داخل مری شود. این مشکل باعث ایجاد بیماری رفلاکس معده خواهد شد. ناطقان: در ورودی معده شما دریچه ای وجود دارد که حلقه ای از ماهیچه به نام اسفنکتر پایین مری (LES) است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به طور معمول ، LES به محض عبور غذا از آن بسته می شود. اگر LES تمام راه را ببندد یا بیش از حد باز شود ، اسید تولید شده توسط معده شما می تواند به داخل مری شما منتقل شود . این می تواند علائمی مانند سوزش قفسه سینه به نام سوزش سر دل را ایجاد کند . اگر علائم ریفلاکس اسید بیش از دو بار در هفته رخ دهد ، ممکن است شما مبتلا به بیماری رفلاکس اسید شوید ، همچنین به عنوان بیماری ریفلاکس معده به دستگاه گوارش ( GERD ) شناخته می شود.

 

چه عواملی باعث بروز رفلاکس اسید می شود؟

یکی از دلایل عمده بیماری رفلاکس اسید ناهنجاری معده به نام فتق هیاتال است. این اتفاق وقتی می افتد که قسمت فوقانی معده و LES از بالای دیافراگم حرکت می کنند ، ماهیچه ای که معده شما را از سینه شما جدا می کند. به طور معمول ، دیافراگم به نگه داشتن اسید در معده ما کمک می کند. اما اگر فتق هیاتال دارید ، اسید می تواند به داخل مری شما منتقل شود و علائمی از بیماری اسید ریفلاکس ایجاد کند.

 

این عوامل خطرناک برای بیماری رفلاکس معده هستند:

• خوردن وعده های غذایی بزرگ یا خوابیدن درست بعد از غذا

• اضافه وزن یا چاقی

• میان وعده نزدیک به خواب

• خوردن برخی غذاها مانند مرکبات، گوجه فرنگی، شکلات، نعنا، سیر، پیاز یا غذاهای پرادویه یا چرب

• نوشیدن نوشیدنی های خاصی مانند الکل ، نوشیدنی های گازدار ، قهوه یا چای

• سیگار کشیدن

• باردار بودن

• مصرف آسپرین ، ایبوپروفن ، برخی از شل کننده های عضلانی یا داروهای فشار خون

 

علائم بیماری رفلاکس معده چیست؟

علائم متداول ریفلاکس اسید عبارتند از:

سوزش سر دل: درد سوزش یا ناراحتی که ممکن است از معده شما به شکم یا قفسه سینه شما منتقل شود یا حتی به سمت گلو .

ترش کردن: یک اسید ترش یا مزه دار تلخ که به داخل گلو یا دهان می رسد.

 

علائم دیگر بیماری رفلاکس معده عبارتند از:

نفخ

مدفوع خونین یا سیاه یا استفراغ خونین

آروغ زدن

دیسفاژی - احساس غذایی که در گلو شما گیر می کند

سکسکه

حالت تهوع

کاهش وزن بدون دلیل مشخص

خس خس سینه ، سرفه خشک ، کوفتگی یا گلو درد مزمن

 
درمان ریفلاکس معده, ریفلاکس معده به مری

یکی از دلایل عمده بیماری ریفلاکس اسید ناهنجاری معده به نام فتق هیاتال است

 

چگونه بیماری رفلاکس معده تشخیص داده می شود؟

اگر دو یا چند بار در هفته علائم ریفلاکس معده داشته باشید یا اگر داروهای تسکین ندارند ، به پزشک مراجعه کنید. علائمی مانند سوزش سر معده برای تشخیص بیماری رفلاکس معده مهم است، به ویژه اگر تغییر در شیوه زندگی، آنتی اسیدها یا داروهای مسدود کننده اسید به کاهش این علائم کمک کند.

 

اگر این مراحل کمکی نکند یا علائم مکرر یا شدید داشته باشید، پزشک شما ممکن است آزمایشاتی را برای تأیید تشخیص و بررسی سایر مشکلات انجام دهد. ممکن است شما به یک یا چند آزمایش مانند این موارد نیاز داشته باشید:

 

• بلع باریم مری: می تواند زخم یا باریک شدن مری را بررسی کند.

 

• مانومتری مری: می تواند عملکرد و حرکت مری و اسفنکتر پایین مری را بررسی کند.

 

• نظارت بر pH : می تواند میزان اسید موجود در مری شما را بررسی کند. پزشک دستگاهی را در مری شما وارد می کند و برای اندازه گیری میزان اسید موجود در مری شما 1 تا 2 روز در محل قرار می دهد.

 

• آندوسکوپی : می تواند مشکلات مری یا معده شما را بررسی کند. این آزمایش شامل قرار دادن یک لوله روشن باریک، طولانی و انعطاف پذیر با یک دوربین در پایین آن در گلوی شما است. ابتدا پزشک پشت گلوی شما را با بی حس می کند و آرام بخش به شما می دهد تا شما راحت تر شود.

 

• بیوپسی : برای بررسی نمونه های بافت از نظر عفونت یا ناهنجاری، ممکن است بیوپسی انجام شود.

 

آیا با تغییر رژیم غذایی و شیوه زندگی می توان "بیماری رفلاکس معده" را درمان کرد؟

یکی از موثرترین راههای درمان بیماری رفلاکس معده اجتناب از خوردن غذاها و نوشیدنی هایی که باعث ایجاد علائم می شوند. مراحل دیگری که می توانید انجام دهید در اینجا آمده است:

• در طول روز وعده های غذایی بیشتر و در حجم کمتر بخورید و انواع غذاهایی را که می خورید اصلاح کنید.

• ترک سیگار 

• بالشهایی زیر سر خود قرار دهید تا حداقل 4 اینچ تا 6 اینچ بلند شود.

• حداقل 2 تا 3 ساعت قبل از دراز کشیدن غذا بخورید.

• سعی کنید روی صندلی چرت بزنید.

• لباس های تنگ و یا کمربندهای محکم نپوشید.

• اگر دچار اضافه وزن یا چاقی هستید، با تغییر ورزش و تغییر رژیم ها ، برای کاهش وزن قدم بردارید.

• همچنین از پزشک خود بپرسید که آیا دارویی وجود دارد که می تواند باعث سوزش سر دل یا سایر علائم بیماری رفلاکس معده شود.

 
درمان ریفلاکس معده, ریفلاکس معده به مری

علائمی مانند سوزش سر دل برای تشخیص بیماری ریفلاکس معده مهم است

 

آیا با استفاده از داروها می توان بیماری رفلاکس معده را درمان کرد؟

در بسیاری از موارد ، تغییر در شیوه زندگی همراه با داروهای بدون نسخه ، برای کنترل علائم بیماری رفلاکس معده موثر هستند.

آنتی اسیدها مانند Alka-Seltzer ، Maalox ، Mylanta ، Rolaids یا Riopan می توانند اسید موجود در معده شما را خنثی کنند. اما ممکن است باعث اسهال یا یبوست شوند ، به خصوص اگر از آنها زیاد استفاده کنید. بهتر است از آنتی اسیدهای حاوی هیدروکسید منیزیم و هیدروکسید آلومینیوم استفاده کنید.

 

اگر آنتی اسیدها کمک نمی کنند ، پزشک ممکن است داروهای دیگری را امتحان کند. برخی نیاز به نسخه دارند. پزشک ممکن است بیش از یک نوع را پیشنهاد کند یا به شما توصیه کند ترکیبی از داروهایی مانند این موارد را امتحان کنید:

• گاویسکون : برای جلوگیری از رفلاکس معده

• مسدود کننده های گیرنده H2 : تولید اسید را کاهش می دهد.

• مهارکننده‌های پروتون پمپ : میزان اسیدی که معده شما ایجاد می کند را کاهش می دهند.

• داروهای پروکینتیک : می تواند به تقویت LES کمک کند ، معده شما را سریعتر خالی کرده و ریفلاکس اسید را کاهش دهد.

بدون راهنمایی پزشک بیش از یک نوع داروهای آنتی اکسید یا سایر داروها را ترکیب نکنید

 

آیا بیماری رفلاکس معده با جراحی درمان می شود؟

اگر داروها علائم بیماری رفلاکس معده را کاملاً برطرف نکنند و علائم آن به شدت در زندگی شما مشکل ایجاد کنند ، پزشک شما می تواند جراحی را توصیه کند. در صورتی که استفاده روزانه از دارو مؤثر نباشد ، دو نوع درمان جراحی برای تسکین علائم GERD وجود دارد.

 

تازه ترین روش تایید شده شامل قرار دادن جراحی یک حلقه معروف به وسیله LINX در قسمت بیرونی انتهای تحتانی مری ، لوله ای است که دهان را به معده وصل می کند. این حلقه از مهره های تیتانیوم مغناطیسی تشکیل شده است که توسط سیم های تیتانیوم در کنار هم قرار گرفته اند. این دستگاه با جلوگیری از برگشت محتویات معده به مری به رفلاکس کمک می کند. در یک مطالعه ، بیماران قادر به متوقف کردن مصرف دارو یا کاهش مقدار مصرفی خود بودند. اگر به بعضی از فلزات خاص حساسیت دارید ، نباید دستگاه LINX را دریافت کنید ، و هنگامی که دستگاه LINX دارید ، دیگر نباید از هر نوع تست MRI استفاده کنید.

 

یک عمل جراحی دیگر به نام فوندوپلیکیشن می تواند به جلوگیری از ریفلاکس بیشتر اسید کمک کند. فوندوپلیکیشن اندولومینال یک روش جدید است که می‌تواند بدون ایجاد برش انجام شود. یک دوربین خاص بر روی یک ابزار انعطاف پذیر (آندوسکوپ) از طریق دهان بیمار به داخل مری وارد می‌گردد.

 

با استفاده از این ابزار، پزشک کلیپ‌های کوچک را در محل تلاقی مری با معده قرار می‌دهد. این کلیپ‌ها باعث جلوگیری از برگشت غذا یا اسید معده می‌شوند.

 

این روشها فقط به عنوان آخرین راه حل برای درمان بیماری رفلاکس معده انجام می شود.


منبع:بیتوته
 
برچسب ها: معده ، درمان ، بیماری ، سلامت ، ناطقان

منبع: ناطقان

کلیدواژه: معده درمان بیماری سلامت ناطقان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت nateghan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ناطقان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۲۲۱۰۶۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۵ دمنوشی که برای درمان سرماخوردگی معجزه می‌کند

به گزارش همشهری آنلاین به نقل از خبر آنلاین، گیاهانی چون اکالیپتوس و نعناع برای کمک به تسکین سرفه و گلودرد مناسب هستند. هم‌چنین بهتر است از مصرف نوشیدنی‌های کافئین‌دار اجتناب کنید تا در دوره بیماری خللی به روند خواب شما وارد نشود.

هم‌چنین مصرف این نوشیدنی گرم در مواقعی که در شرایط آب و هوایی سرد قرار دارید، سبب آرامش و تنظیم دمای بدن می‌شود. شواهد زیادی نشان می‌دهد که دمنوشِ برخی از ترکیبات گیاهی ممکن است علائم عفونت تنفسی را کاهش دهد.

۱. چای لیمو

نوشیدن دم‌کرده لیمو یا چکاندن چند قطره لیمو در انواع نوشیدنی‌های گیاهی، یک درمان خانگی است که محبوبیت زیادی دارد و معمولاً برای تسکین گلودرد مورداستفاده قرار می‌گیرد. لیمو حاوی ویتامین C است و این ویتامین یک ماده مغذی مهم برای بدن در مبارزه با سرماخوردگی یا ویروس‌های دیگر است.

۲. چای سبز

چای سبز به دلیل فواید بسیاری که برای سلامتی دارد، محبوب است. این چای به دلیل محتوای آنتی اکسیدانی خود، از بدن هنگامی که تحت حمله ویروس یا عفونت قرار می‌گیرد، محافظت می‌کند. محققان به این نتیجه رسیده‌اند که چای سبز به تقویت سیستم ایمنی و متابولیسم کمک می‌کند. هم‌چنین چای سبز علاوه بر مبارزه با سرماخوردگی، انرژی جسمی را نیز افزایش می‌دهد.

۳. چای گیاهی با عسل

دمنوش‌های گیاهی را می‌توان از میوه‌های خشک، ادویه‌جات یا گیاهان تهیه کرد. دمنوش‌های گیاهی به طور طبیعی بدون کافئین هستند، بنابراین سبب کم‌آبی بدن نمی‌شوند. ترکیب چای‌های گیاهی با عسل یا شیر گرم و عسل، علاوه بر طعم مطبوع، خواص این نوشیدنی‌ها را افزایش می‌دهد. به طور مثال، چای بابونه یا چای نعناع به همراه کمی عسل از گذشته برای درمان سرماخوردگی مورد استفاده قرار می‌گرفت. عسل می‌تواند به تسکین سرفه در هنگام سرماخوردگی کمک کند و حتی مصرف آن برای کودکان بالای یک سال مبتلا به عفونت‌های حاد تنفسی فوقانی نیز توصیه می‌شود.

۹ میوه فوق‌العاده برای تقویت سیستم ایمنی بدن

۴. چای اکالیپتوس

دمنوش برگ‌های گیاه اکالیپتوس به تسکین علائم سرماخوردگی و آنفلوانزا کمک می‌کند. اکالیپتوس حاوی اسانسی به نام سینئول است که معمولاً به عنوان یک گیاه معطر یا طعم‌دهنده و هم‌چنین به‌عنوان یکی از مواد تشکیل‌دهنده شربت‌ها و داروهای درمان سرفه استفاده می شود. سینئول با کاهش دفعات سرفه به درمان علائم برونشیت حاد نیز کمک می‌کند.

۵. چای نعناع

نعناع دارای خواص ضد التهابی است و به رفع گرفتگی سینوس‌ها کمک می‌کند. دم‌کرده این گیاه دارای خواص ضد درد است؛ اگر گلودرد دارید، نوشیدن چای نعناع می‌تواند به بی‌حس شدن گلو و کاهش درد کمک کند. نعناع هم‌چنین به طور طبیعی فاقد کافئین است، به این معنی که ضمن بهبودی بیماری، بر خواب تأثیری نمی‌گذارد.

سایر درمان‌های خانگی

بسیاری از درمان‌های خانگی دیگر وجود دارد که می‌توانید برای بهبود سرماخوردگی یا گلودرد، آنها را امتحان کنید.

هیدراته ماندن برای سلامت بدن ضروری است و اهمیت این موضوع در دوران سرماخوردگی بیشتر می‌شود. در دوره بیماری سعی کنید ۸ تا ۱۰ لیوان آب یا مایعات بدون کافئین مصرف کنید.

مکمل‌های روی (زینک) ممکن است مدت‌زمان بیماری را کاهش دهند، به‌ویژه اگر آن‌ها را ظرف ۲۴ ساعت پس از ظهور علائم بیماری مصرف کنید.

داروهای بدون نسخه مانند استامینوفن و ایبوپروفن نیز به کاهش سردرد، درد مفاصل و علائم تب ناشی از سرماخوردگی کمک می‌کنند.

شربت‌های ضد سرفه نیز با تحریک تولید بزاق، گلوی شما را مرطوب نگه می‌دارند و درد را کاهش می‌دهند.

کد خبر 848610 برچسب‌ها چای خبر مهم بیماری - سرما خوردگی

دیگر خبرها

  • چرا بدن درد می‌گیریم؟
  • چرا بدن‌درد می‌گیریم؟
  • علائم فشار خون بالا
  • علائم فشار خون بالا را بشناسید
  • یک موضوع مهم درباره آلرژی که خیلی‌ها نمی‌دانند
  • کشف داروی جدید برای درمان بیماری MS (فیلم)
  • خوراکی‌هایی که بهتر است با معده خالی خورده نشوند
  • اگر معده درد یا رفلاکس معده دارید، این مطلب را بخوانید
  • کبد چرب و دردسرهایش
  • ۵ دمنوشی که برای درمان سرماخوردگی معجزه می‌کند