Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «صراط نیوز»
2024-05-03@20:52:22 GMT

علائم و روش های درمان "رفلاکس معده"

تاریخ انتشار: ۷ دی ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۶۲۷۶۳۱۳

صراط:

رفلاکس معده بیماری شایعی است که بیشتر ما حداقل یک بار به آن دچار شده ایم. اگر ماهیچه اسفنکتر که به مِری و معده وصل است نتواند کارش را درست انجام دهد، ممکن است باعث برگشتن غذا و اسید معده به داخل مری شود. این مشکل باعث ایجاد بیماری رفلاکس معده خواهد شد.

بیماری رفلاکس اسید چیست؟

در ورودی معده شما دریچه ای وجود دارد که حلقه ای از ماهیچه به نام اسفنکتر پایین مری (LES) است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به طور معمول ، LES به محض عبور غذا از آن بسته می شود. اگر LES تمام راه را ببندد یا بیش از حد باز شود ، اسید تولید شده توسط معده شما می تواند به داخل مری شما منتقل شود . این می تواند علائمی مانند سوزش قفسه سینه به نام سوزش سر دل را ایجاد کند . اگر علائم ریفلاکس اسید بیش از دو بار در هفته رخ دهد ، ممکن است شما مبتلا به بیماری رفلاکس اسید شوید ، همچنین به عنوان بیماری ریفلاکس معده به دستگاه گوارش ( GERD ) شناخته می شود.

 

رفلاکس معده بیماری شایعی است که بیشتر ما حداقل یک بار به آن دچار شده ایم

 

چه عواملی باعث بروز رفلاکس اسید می شود؟

یکی از دلایل عمده بیماری رفلاکس اسید ناهنجاری معده به نام فتق هیاتال است. این اتفاق وقتی می افتد که قسمت فوقانی معده و LES از بالای دیافراگم حرکت می کنند ، ماهیچه ای که معده شما را از سینه شما جدا می کند. به طور معمول ، دیافراگم به نگه داشتن اسید در معده ما کمک می کند. اما اگر فتق هیاتال دارید ، اسید می تواند به داخل مری شما منتقل شود و علائمی از بیماری اسید ریفلاکس ایجاد کند.

 

این عوامل خطرناک برای بیماری رفلاکس معده هستند:

• خوردن وعده های غذایی بزرگ یا خوابیدن درست بعد از غذا

• اضافه وزن یا چاقی

• میان وعده نزدیک به خواب

• خوردن برخی غذاها مانند مرکبات، گوجه فرنگی، شکلات، نعنا، سیر، پیاز یا غذاهای پرادویه یا چرب

• نوشیدن نوشیدنی های خاصی مانند الکل ، نوشیدنی های گازدار ، قهوه یا چای

• سیگار کشیدن

• باردار بودن

• مصرف آسپرین ، ایبوپروفن ، برخی از شل کننده های عضلانی یا داروهای فشار خون

 

علائم بیماری رفلاکس معده چیست؟

علائم متداول ریفلاکس اسید عبارتند از:

سوزش سر دل: درد سوزش یا ناراحتی که ممکن است از معده شما به شکم یا قفسه سینه شما منتقل شود یا حتی به سمت گلو .

ترش کردن: یک اسید ترش یا مزه دار تلخ که به داخل گلو یا دهان می رسد.

 

علائم دیگر بیماری رفلاکس معده عبارتند از:

نفخ

مدفوع خونین یا سیاه یا استفراغ خونین

آروغ زدن

دیسفاژی - احساس غذایی که در گلو شما گیر می کند

سکسکه

حالت تهوع

کاهش وزن بدون دلیل مشخص

خس خس سینه ، سرفه خشک ، کوفتگی یا گلو درد مزمن



یکی از دلایل عمده بیماری ریفلاکس اسید ناهنجاری معده به نام فتق هیاتال است

 

چگونه بیماری رفلاکس معده تشخیص داده می شود؟

اگر دو یا چند بار در هفته علائم ریفلاکس معده داشته باشید یا اگر داروهای تسکین ندارند ، به پزشک مراجعه کنید. علائمی مانند سوزش سر معده برای تشخیص بیماری رفلاکس معده مهم است، به ویژه اگر تغییر در شیوه زندگی، آنتی اسیدها یا داروهای مسدود کننده اسید به کاهش این علائم کمک کند.

 

اگر این مراحل کمکی نکند یا علائم مکرر یا شدید داشته باشید، پزشک شما ممکن است آزمایشاتی را برای تأیید تشخیص و بررسی سایر مشکلات انجام دهد. ممکن است شما به یک یا چند آزمایش مانند این موارد نیاز داشته باشید:

 

• بلع باریم مری: می تواند زخم یا باریک شدن مری را بررسی کند.

 

• مانومتری مری: می تواند عملکرد و حرکت مری و اسفنکتر پایین مری را بررسی کند.

 

• نظارت بر pH : می تواند میزان اسید موجود در مری شما را بررسی کند. پزشک دستگاهی را در مری شما وارد می کند و برای اندازه گیری میزان اسید موجود در مری شما 1 تا 2 روز در محل قرار می دهد.

 

• آندوسکوپی : می تواند مشکلات مری یا معده شما را بررسی کند. این آزمایش شامل قرار دادن یک لوله روشن باریک، طولانی و انعطاف پذیر با یک دوربین در پایین آن در گلوی شما است. ابتدا پزشک پشت گلوی شما را با بی حس می کند و آرام بخش به شما می دهد تا شما راحت تر شود.

 

• بیوپسی : برای بررسی نمونه های بافت از نظر عفونت یا ناهنجاری، ممکن است بیوپسی انجام شود.

 

آیا با تغییر رژیم غذایی و شیوه زندگی می توان "بیماری رفلاکس معده" را درمان کرد؟

یکی از موثرترین راههای درمان بیماری رفلاکس معده اجتناب از خوردن غذاها و نوشیدنی هایی که باعث ایجاد علائم می شوند. مراحل دیگری که می توانید انجام دهید در اینجا آمده است:

• در طول روز وعده های غذایی بیشتر و در حجم کمتر بخورید و انواع غذاهایی را که می خورید اصلاح کنید.

• ترک سیگار

• بالشهایی زیر سر خود قرار دهید تا حداقل 4 اینچ تا 6 اینچ بلند شود.

• حداقل 2 تا 3 ساعت قبل از دراز کشیدن غذا بخورید.

• سعی کنید روی صندلی چرت بزنید.

• لباس های تنگ و یا کمربندهای محکم نپوشید.

• اگر دچار اضافه وزن یا چاقی هستید، با تغییر ورزش و تغییر رژیم ها ، برای کاهش وزن قدم بردارید.

• همچنین از پزشک خود بپرسید که آیا دارویی وجود دارد که می تواند باعث سوزش سر دل یا سایر علائم بیماری رفلاکس معده شود.

 

علائمی مانند سوزش سر دل برای تشخیص بیماری ریفلاکس معده مهم است

 

آیا با استفاده از داروها می توان بیماری رفلاکس معده را درمان کرد؟

در بسیاری از موارد ، تغییر در شیوه زندگی همراه با داروهای بدون نسخه ، برای کنترل علائم بیماری رفلاکس معده موثر هستند.

آنتی اسیدها مانند Alka-Seltzer ، Maalox ، Mylanta ، Rolaids یا Riopan می توانند اسید موجود در معده شما را خنثی کنند. اما ممکن است باعث اسهال یا یبوست شوند ، به خصوص اگر از آنها زیاد استفاده کنید. بهتر است از آنتی اسیدهای حاوی هیدروکسید منیزیم و هیدروکسید آلومینیوم استفاده کنید.

 

اگر آنتی اسیدها کمک نمی کنند ، پزشک ممکن است داروهای دیگری را امتحان کند. برخی نیاز به نسخه دارند. پزشک ممکن است بیش از یک نوع را پیشنهاد کند یا به شما توصیه کند ترکیبی از داروهایی مانند این موارد را امتحان کنید:

• گاویسکون : برای جلوگیری از رفلاکس معده

• مسدود کننده های گیرنده H2 : تولید اسید را کاهش می دهد.

• مهارکننده‌های پروتون پمپ : میزان اسیدی که معده شما ایجاد می کند را کاهش می دهند.

• داروهای پروکینتیک : می تواند به تقویت LES کمک کند ، معده شما را سریعتر خالی کرده و ریفلاکس اسید را کاهش دهد.

بدون راهنمایی پزشک بیش از یک نوع داروهای آنتی اکسید یا سایر داروها را ترکیب نکنید.



آندوسکوپی می تواند مشکلات مری یا معده شما را بررسی کند

 

آیا بیماری رفلاکس معده با جراحی درمان می شود؟

اگر داروها علائم بیماری رفلاکس معده را کاملاً برطرف نکنند و علائم آن به شدت در زندگی شما مشکل ایجاد کنند ، پزشک شما می تواند جراحی را توصیه کند. در صورتی که استفاده روزانه از دارو مؤثر نباشد ، دو نوع درمان جراحی برای تسکین علائم GERD وجود دارد.

 

تازه ترین روش تایید شده شامل قرار دادن جراحی یک حلقه معروف به وسیله LINX در قسمت بیرونی انتهای تحتانی مری ، لوله ای است که دهان را به معده وصل می کند. این حلقه از مهره های تیتانیوم مغناطیسی تشکیل شده است که توسط سیم های تیتانیوم در کنار هم قرار گرفته اند. این دستگاه با جلوگیری از برگشت محتویات معده به مری به رفلاکس کمک می کند. در یک مطالعه ، بیماران قادر به متوقف کردن مصرف دارو یا کاهش مقدار مصرفی خود بودند. اگر به بعضی از فلزات خاص حساسیت دارید ، نباید دستگاه LINX را دریافت کنید ، و هنگامی که دستگاه LINX دارید ، دیگر نباید از هر نوع تست MRI استفاده کنید.

 

یک عمل جراحی دیگر به نام فوندوپلیکیشن می تواند به جلوگیری از ریفلاکس بیشتر اسید کمک کند. فوندوپلیکیشن اندولومینال یک روش جدید است که می‌تواند بدون ایجاد برش انجام شود. یک دوربین خاص بر روی یک ابزار انعطاف پذیر (آندوسکوپ) از طریق دهان بیمار به داخل مری وارد می‌گردد.

 

با استفاده از این ابزار، پزشک کلیپ‌های کوچک را در محل تلاقی مری با معده قرار می‌دهد. این کلیپ‌ها باعث جلوگیری از برگشت غذا یا اسید معده می‌شوند.

 

این روشها فقط به عنوان آخرین راه حل برای درمان بیماری رفلاکس معده انجام می شود.

منبع: صراط نیوز

کلیدواژه: رفلاکس معده بیماری اسید معده صراط

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.seratnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «صراط نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۲۷۶۳۱۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

چرا بدن‌درد می‌گیریم؟

به گزارش صدای ایران از ایسنا، با این حال زمانی که در سرتاسر بدنتان درد احساس می‌کنید، به احتمال زیاد این وضعیت ناشی از عفونت، بیماری یا دارویی است که مصرف کرده‌اید.

در ادامه به نقل از «وب ام دی» به چند مورد از دلایل بدن درد می‌پردازیم:

* مشکل جریان خون

اگر در بازوها، پا‌ها یا هر دو درد دارید، عضلات شما ممکن است خون کافی دریافت نکنند. در ابتدا، ممکن است فقط زمانی که ورزش می‌کنید متوجه آن شوید، اما به مرور زمان ممکن است هنگام نشستن یا راه رفتن آن را احساس کنید. این معمولاً ناشی از وضعیتی به نام تصلب شرایین است و زمانی رخ می‌دهد که در لوله‌هایی که خون را به ماهیچه‌های شما می‌رسانند، انسداد ایجاد می‌شود.

* کم کاری تیروئید

این عارضه زمانی رخ می‌دهد که غده تیروئید شما به اندازه کافی برخی از هورمون‌های کلیدی را تولید نمی‌کند. این وضعیت می‌تواند باعث درد عضلات و مفاصل و همچنین تورم و حساسیت شود. همچنین این وضعیت می‌تواند شما را خسته کند و منجر به مشکلات حافظه، نازک شدن مو، خشکی پوست، کلسترول بالا، کند شدن ضربان قلب و مشکلات دیگر شود. پزشک شما می‌تواند یک آزمایش خون ساده انجام دهد تا متوجه شود آیا کم کاری تیروئید دارید یا خیر. دارو‌ها می‌توانند به جایگزینیِ هورمون‌های از دست رفته کمک کنند.

* آنفلوآنزا یا سایر عفونت‌ها

هنگامی که ویروس آنفلوآنزا وارد بدن می‌شود، تب و احتقان را به همراه می‌آورد و می‌تواند باعث درد ماهیچه‌های شما به خصوص در پشت، پا‌ها و بازو‌ها شود. معمولاً در عرض یک هفته یا بیشتر به خودی خود بهبود می‌یابد، اما اگر بهبود نیافت با پزشک خود تماس بگیرید. همچنین اگر مشکلات سلامتی دیگری دارید و آنفلوآنزا می‌گیرید یا سرفه‌ای دارید که از بین نمی‌رود، باید این شرایط را نیز بررسی کنید. سایر عفونت‌ها از جمله کووید۱۹ و اچ آی وی نیز می‌توانند باعث درد‌های عضلانی شما شوند.

* دارو‌ها

دارو‌هایی به نام استاتین‌ها برای کنترل کلسترول بالا استفاده می‌شود و حدود ۳۰ درصد از افرادی که این دارو‌ها را مصرف می‌کنند می‌گویند درد عضلانی دارند. اگر این اتفاق برای شما افتاده است، با پزشک خود صحبت کنید. آنها ممکن است بتوانند داروی متفاوتی به شما بدهند.

لوپوس

این یک نوع بیماری خودایمنی است و باعث می‌شود سیستم ایمنی که به طور معمول به محافظت از بدن کمک می‌کند، به بافت‌ها و اندام‌ها حمله کند. زمانی که لوپوس مفاصل یا ماهیچه‌های شما را تحت تاثیر قرار می‌دهد، می‌تواند آنها را سفت کند و حرکت آنها باعث درد شود. هیچ درمانی وجود ندارد، اما دارو‌ها و ورزش‌های خاص می‌توانند به کنترل علائم کمک کنند. با پزشک خود در مورد اینکه چه چیزی برای شما بهتر است، صحبت کنید.


* روماتیسم مفصلی

این نیز یک بیماری خودایمنی است - عمدتاً مفاصل را تحت تأثیر قرار می‌دهد و می‌تواند منجر به از دست دادن استخوان شود. این شرایط می‌تواند باعث درد و التهاب در سراسر بدن شود و مفاصل شما ممکن است به شکل‌های عجیب و غریب متورم شوند. دارو و فیزیوتراپی می‌تواند به کاهش علائم کمک کند، اما هیچ درمانی وجود ندارد. در برخی موارد ممکن است برای ترمیم مفاصل آسیب دیده به جراحی نیاز داشته باشید.

* درماتومیوزیت

این بیماری خودایمنی عضلات و مفاصل را دردناک می‌کند و باعث ایجاد بثورات دردناک، خارش دار، قرمز یا بنفش روی پلک‌های شما می‌شود. همچنین روی بند انگشتان، آرنج‌ها، زانو‌ها و انگشتان پا لکه‌هایی ایجاد می‌کند، می‌تواند پوست شما را خشک کند، مو‌های شما را نازک کند و باعث تورم و تحریک پوست اطراف ناخن‌های دست شود. ممکن است بر اثر عفونت، دارو‌ها یا سرطان ایجاد شود. هیچ درمانی برای این بیماری وجود ندارد، اما پزشک می‌تواند به شما در مدیریت علائم با دارو‌ها و فیزیوتراپی کمک کند.

فیبرومیالژیا

این وضعیت می‌تواند باعث درد در مفاصل و ماهیچه‌ها و همچنین مشکلاتی در خواب، خلق و خو و حافظه شود. دانشمندان فکر می‌کنند زمانی اتفاق می‌افتد که مغز سیگنال‌های درد معمولی و خفیف را دریافت و به اشتباه آنها را تشدید کند. ممکن است بر اثر بیماری، جراحی یا استرس شدید روانی ایجاد شود. دارو می‌تواند علائم را کاهش دهد و ورزش و تکنیک‌های آرام سازی مانند یوگا نیز ممکن است سودمند باشد.

* آرتریت پسوریاتیک

این وضعیت ترکیبی از التهاب مفصل و یک اختلال پوستی است. مفاصل دست ها، انگشتان، پاها، زانو‌ها و جا‌های دیگر ممکن است احساس سفتی داشته باشند. درد ممکن است فقط در یک طرف بدن ظاهر شود یا در هر دو طرف متقارن باشد. آرتریت پسوریاتیک ممکن است دامنه حرکتی شما را محدود کند و صبح‌ها شما را خسته کند.

* پلی میوزیت

این عارضه زمانی اتفاق می‌افتد که چیزی – احتمالاً یک ویروس یا مشکلی در سیستم ایمنی شما – باعث التهاب ماهیچه‌های سراسر بدن به ویژه در شکم، شانه‌ها، بالای بازو‌ها و قلب شود. با گذشت زمان، ماهیچه‌های شما شروع به شکستن می‌کنند و ممکن است قورت دادن یا نفس کشیدن سخت باشد. پزشک ممکن است دارو‌هایی را برای کاهش التهاب یا آرام کردن سیستم ایمنی بدن و فیزیوتراپی را برای کمک به بازیابی قدرت عضلانی پیشنهاد کند.

* سندرم خستگی مزمن

علامت اصلی این وضعیت خستگی شدید است که با هیچ چیز دیگری قابل توضیح نیست. ممکن است با ورزش یا فشار روانی بدتر شود، اما استراحت آن را بهتر نمی‌کند. همچنین ممکن است درد عضلانی، مشکلات حافظه، گلودرد، درد مفاصل و سردرد داشته باشید و نتوانید خوب بخوابید. هیچ درمانی برای این بیماری وجود ندارد، اما دارو و فیزیوتراپی می‌تواند به مدیریت علائم شما کمک کند.

* تب منقوط کوه‌های راکی

باکتری به نام R. rickettsii باعث آن می‌شود و نیش کنه معمولاً نحوه ابتلا به آن است. بیشتر علائم آنفلوآنزا مانند تب، لرز، سردرد، حالت تهوع، بی خوابی و درد‌های عضلانی را دارد. بثوراتی که خارش ندارند پس از چند روز می‌توانند روی مچ دست و مچ پا ظاهر شوند و سپس پخش شوند. آنتی بیوتیک‌ها آن را درمان می‌کنند و هر چه زودتر آنها را مصرف کنید بهتر است. اگر درمان نشود، می‌تواند منجر به التهاب در ریه‌ها، قلب و مغز و سپس نارسایی کلیه شود.

* بیماری لایم

باکتری‌های ناشی از نیش کنه نیز باعث این بیماری می‌شوند. این بیماری می‌تواند باعث تب، لرز، خستگی، بدن درد و سردرد شود. لایم همچنین می‌تواند منجر به ایجاد بثورات نیز شود. بیماری لایم با آنتی بیوتیک درمان می‌شود، اما برخی از افراد پس از اتمام دارو همچنان درد و خستگی دارند.

* اسپوندیلیت آنکیلوزان

این یک نوع آرتریت مزمن است که ستون فقرات و گاهی اوقات سینه، زانو و ... را نیز ملتهب می‌کند. این بیماری باعث درد و سفتی عضلات به خصوص در صبح می‌شود. موارد جدی می‌تواند منجر به از دست دادن حرکت در پشت و کمر شود، زیرا استخوان‌های ستون فقرات در کنار هم رشد می‌کنند. همچنین ممکن است بر گردن تأثیر بگذارد. در صورت مشاهده علایم با پزشک خود صحبت کنید، زیرا درمان اولیه می‌تواند به مدیریت این بیماری کمک کند.

* پلیمیالژیا روماتیکا

این عارضه به سرعت باعث درد و سفتی در شانه‌ها، گردن، بازو‌ها یا ران‌ها می‌شود که می‌تواند در صبح بدتر شود. همچنین ممکن است تب، خستگی، کاهش وزن، افسردگی و بی اشتهایی داشته باشید. پزشکان فکر می‌کنند ژن‌های خاصی می‌توانند احتمال ابتلا به این عارضه را افزایش دهند. چیزی در محیط، مانند ویروس نیز ممکن است نقش داشته باشد. استروئید‌ها می‌توانند درد و التهاب را کاهش دهند و علائم شما ممکن است از بین بروند، اما این وضعیت می‌تواند عود کند.

علاوه بر مواردی که در بالا عنوان شد، دکتر «پراساد کاسبکار»، یک متخصص در این باره می‌گوید: انواع خاصی از بدن درد می‌تواند با سرطان مرتبط باشد و باید بسیار آگاه بود که این نوع از درد‌ها ممکن است جدی‌تر باشد. به طور کلی، بدن‌درد مرتبط با سرطان دارای دو یا سه ویژگی است.

دکتر کاسبکار انواع درد‌های بدن که می‌تواند نشان دهنده رشد سلول‌های سرطانی باشد را اینگونه فهرست می‌کند:

دردی که با قطع دارو عود می‌کند

چنین دردی معمولاً طولانی مدت است و فقط با دارو‌ها یا درمان‌های خاص برای درد تسکین می‌یابد. با قطع دارو ممکن است درد عود کند.

*دردی که با علایم نگران‌کننده همراه است

درد ممکن است با علایم خاص دیگری مانند کاهش وزن، کاهش اشتها، سرفه، خلط خونی، خون در ادرار و بسیاری از علایم دیگر همراه باشد.

 درد در قسمت‌های خاصی از بدن بدون بیماری زمینه‌ای

ویژگی کلیدی سوم و بسیار مهم این است که این گونه از بدن‌درد‌های مرتبط با سرطان معمولاً به طور خاص در نواحی مانند کمر یا بالای شکم نزدیک کبد یا در قسمت‌های خاصی از بدن مانند استخوان قرار دارند. همچنین هیچ عامل مستعد کننده یا سابقه‌ای از تروما یا بیماری وجود ندارد. این نوع بدن درد‌ها در صورت مداوم بودن باید به طور کامل بررسی شوند.

دکتر کاسبکار می‌گوید: اگر درد مداوم در کل بدن یا به‌طور خاص در ناحیه‌ای از بدن‌تان احساس می‌کنید، باید به جای مصرف دارو‌های مُسکن برای برطرف کردن موقتی آن، با مراجعه به پزشک متخصص، علت اصلی درد را شناسایی و روند درمان را آغاز کنید.

مطالعات نشان می‌دهد که سلامت عاطفی فرد می‌تواند بر تجربه درد تأثیر بگذارد. درک علت درد و یادگیری روش‌های موثر برای مقابله با آن می‌تواند کیفیت زندگی شما را بهبود بخشد.

استراتژی‌های کلیدی مدیریت درد عبارتند از:

- دارو‌های ضد درد

- درمان‌های فیزیکی (مانند ماساژ، آب درمانی و ورزش)

- درمان‌های روان‌شناختی (مانند درمان شناختی رفتاری، تکنیک‌های آرام‌سازی و مدیتیشن)

- تکنیک‌های ذهن و بدن (مانند طب سوزنی)


دیگر خبرها

  • چرا بدن درد می‌گیریم؟
  • چرا بدن‌درد می‌گیریم؟
  • علائم فشار خون بالا
  • علائم فشار خون بالا را بشناسید
  • علائم شایع کم کاری تیروئید را بشناسید
  • کشف داروی جدید برای درمان بیماری MS (فیلم)
  • خوراکی‌هایی که بهتر است با معده خالی خورده نشوند
  • اگر معده درد یا رفلاکس معده دارید، این مطلب را بخوانید
  • این علائم هشداردهنده ابتلا به سندروم روده تحریک پذیر است
  • برای خلاص شدن از آلرژی‌های بهاری چه کنیم؟