Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «باشگاه خبرنگاران»
2024-05-03@18:09:20 GMT

علت و درمان های طبیعی برای اسید معده پایین

تاریخ انتشار: ۱۷ مرداد ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۸۹۲۱۷۰

علت و درمان های طبیعی برای اسید معده پایین

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، اسید هیدروکلریک برای تجزیه پروتئین در معده، برای کمک به جذب مواد مغذی مانند کلسیم و آهن و همچنین برای کنترل رشد میکروارگانیسم‌های ناخواسته در دستگاه گوارش مورد نیاز است.

افراد مبتلا به اسید معده پایین ممکن است مشکلات گوارشی، کمبود‌های غذایی و عفونت‌های دستگاه گوارش را تجربه کنند، اما درمان سریع می‌تواند از بروز عوارض جدی جلوگیری کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

فرد مبتلا به اسید معده پایین قادر به تولید اسید هیدروکلریک کافی (HCL) در معده نیست.

اگر اسید معده به میزان کافی وجود داشته باشد، روند گوارش به خوبی انجام شده و همه چیز در بدن به خوبی پیش رفته و سوءهاضمه، نفخ و گاز کمتری را تجربه خواهید کرد.

اسید معده به همراه چندین آنزیم به تجزیه مواد غذایی کمک می‌کند.

کارکرد‌های دیگر اسید هیدروکلریک شامل موارد زیر است:

کمک به بدن در جذب برخی مواد مغذی مانند پروتئین و ویتامین B -۱۲

کشتن باکتری‌ها و سایر عوامل بیماری زا در معده برای جلوگیری از عفونت

آکلریدریا به زبان ساده به معنای عدم وجود اسید هیدروکلریک در ترشحات معده است و توسط چندین سیستم جداگانه با توجه به ترشح اسید معده تعریف شده است.

نخست، آکلریدریا به وسیله یک پیک خروجی اسید در پاسخ به محرک مؤثر ماکزیمم، که منجر به pH داخل معده بیشتر از ۵.۰۹ در مردان و بیشتر از ۶.۸۱ در زنان می‌شود مشخص شده است.

دوم، آکلریدریا به وسیله یک ماکسیمم خروجی اسید کمتر از ۶.۹ m/mole در ساعت در مردان و کمتر از ۵/۵ m/mole در ساعت در خانم‌ها مشخص شده است.

سوم، آکلریدریا با نسبت پپسینوژن I/ پپسینوژن II سرم کمتر از ۲.۹ تشخیص داده شده است.

چندین بیماری پزشکی و جراحی معده خاص می‌تواند منجر به آکلریدریا شود.

آکلریدریا با متاپلازی مخاط معده روده همراه است که ممکن است منجر به دیسپلازی شود و از این رو یک بیماری زودرس محسوب می‌شود.

علل هیپوکلریدریا

نفخ، آروغ و گاز ممکن است علائم هیپوکلریدریا (اسید معده پایین) باشد. علل شایع هیپوکلریدریا شامل موارد زیر است:

علل اسید معده پایین: سن

معده در اثر پیری می‌تواند اسید کمتری تولید کند.

طبق بررسی سال ۲۰۱۳، هیپوکلریدریا اصلی‌ترین تغییر در معده افراد مسن است. افراد بالای ۶۵ سال بیشترین خطر را دارند.

علل اسید معده پایین: استرس

در حالی که استرس روزمره ممکن است تأثیر زیادی در تولید اسید معده نداشته باشد استرس مزمن می‌تواند به هیپوکلریدریا کمک کند.

علل اسید معده پایین: دارو‌ها

استفاده طولانی مدت از آنتی اسید‌ها یا دارو‌های دیگر برای ریفلاکس اسید یا سوزش سر دل ممکن است باعث کاهش تولید اسید معده در بدن شود.

پزشکان غالباً دارو‌های موسوم به مهارکننده پمپ پروتون را برای درمان رفلاکس اسید تجویز می‌کنند و این‌ها می‌توانند باعث هیپوکلریدریا شوند.

علل اسید معده پایین: عفونت باکتریایی

بیش از ۵۰ درصد از مردم در سراسر جهان به باکتری به نام Helicobacter pylori آلوده شده اند. این عفونت می‌تواند به سطوح پایین اسید معده و زخم معده کمک کند.

علل اسید معده پایین: کمبود روی

روی برای تولید اسید معده ضروری است. کمبود این ماده معدنی می‌تواند به هیپوکلریدریا کمک کند.

علل اسید معده پایین: جراحی معده

برخی از روش‌های جراحی از جمله جراحی بای پس معده می‌توانند میزان اسیدی را که معده تولید می‌کند کاهش دهد.

عوامل خطر برای هیپوکلریدریا

برخی از عوامل خطر هیپوکلریدریا عبارتند از:

استفاده مزمن از دارو‌هایی که بر سطح اسید معده تأثیر می‌گذارد از جمله آنتی اسیدها، مهارکننده‌های پمپ پروتون و آنتاگونیست‌های گیرنده H۲.
افراد با آنتی بادی‌های ضد دیواره سلول (کم خونی پرنیشیوز، گاستریت آتروفیک مزمن، بیماری‌های خود ایمنی خاص).

جراحی اولیه بای پس معده.

هیپوکلریدریا و آکلریدریا با افزایش سن افزایش می‌یابد. در یک گزارش که ۱۵۹۰ نفر را مورد بررسی قرار داده است میزان ابتلا به آکلریدریا در دهه پنجم زندگی ۱۹ ٪ و در دهه هشتاد ۶۹ ٪ بوده است.

داشتن آکلروهیدریا با موارد زیر همراه بوده است:

تومور‌های کارسینوئیدی در مجرای گوارش.

شکستگی هیپ، احتمالاً به دلیل کاهش جذب کلسیم است.

رشد بیش از حد باکتریایی در دستگاه گوارش، که می‌تواند منجر به کاهش جذب ویتامین‌ها و مواد مغذی شود.

علائم هیپوکلریدریا شامل اسهال، استئاتوره، کم خونی ماکروسیتیک، کاهش وزن، آنتروپاتی از دست دادن پروتئین، ناراحتی شکمی یا نفخ و رفلاکس است. کمبود برخی مواد مغذی ممکن است منجر به ضعف اندام، تغییر حافظه یا خلق و خو، بی حسی و سوزن سوزن شدن در اندام شود یا سبب علائم دیگری شود.

درمان‌های طبیعی برای اسید معده پایین

برخی از پزشکان طب جایگزین معتقدند که این بیماری بخصوص در افراد مسن با مو و ناخن ضعیف یا شکننده، نفخ، سوء هاضمه و خستگی نسبتاً شایع است.

این نکته را باید در نظر داشته باشید که کمبود تحقیقات حمایتی در مورد راه حل‌های درمانی که به طور معمول توسط پزشکان طب جایگزین برای هیپوکلریدریا توصیه می‌شود وجود دارد.

مصرف گیاهان تلخ

مصرف گیاهان تلخ را در نظر بگیرید. برخی از متخصصان جایگزین می‌گویند که گیاهان تلخ ممکن است ترشح اسید معده و آنزیم‌های گوارشی را تحریک کنند.

نمونه‌هایی از گیاهان تلخ جنتیان و قاصدک است. آن‌ها معمولاً به شکل مایع و کپسول مایع توصیه می‌شوند، زیرا این تلخی است که به نظر می‌رسد باعث آزاد شدن عصاره گوارشی شود.

چای گیاهی

گزینه دیگر خرید یک چای گیاهی حاوی گیاهان تلخ است و قبل از غذا یک فنجان بنوشید.

کپسول‌های هیدروکلراید بتائین

کپسول‌های هیدروکلراید بتائین را امتحان کنید. طبق گفته برخی از متخصصان طب جایگزین، به دنبال کپسول (نه قرص) باشید که هم حاوی هیدروکلراید بتائین و هم پپسین باشد.

اغلب پیشنهاد می‌شود که در شروع وعده غذایی کپسول مصرف شود. این مکمل بحث برانگیز است و فقط به دلیل عوارض جانبی احتمالی و تداخلات دارویی باید تحت نظر پزشک معالج مصرف شود.

غذا را کاملاً بجوید

یک مولتی ویتامین مصرف کنید. از آنجا که هیپوکلرهیدریا ممکن است منجر به کمبود برخی ویتامین‌ها و مواد معدنی شود ممکن است یک مکمل مولتی ویتامین و مواد معدنی توصیه شود.

ویتامین B کمپلکس

ویتامین B کمپلکس را امتحان کنید. برخی از پزشکان یک ویتامین B اضافی را پیشنهاد می‌کنند.

درمان گیاهی اسید معده پایین

گیاهان خاصی را در نظر بگیرید. عصاره دانه گریپ فروت، سیر، روغن پونه کوهی و روغن نعناع پوشش دهنده روده از جمله مکمل‌هایی است که در صورت وجود رشد باکتریایی به شما کمک می‌کند.

پروبیوتیک مصرف کنید

اطمینان حاصل کنید که گلوتامین کافی دریافت می‌کنید.

غذا‌های تخمیر شده مانند کیمچی، ماست، و کلم ترش ریزجاندارانی به نام پروبیوتیک‌ها را در اختیار بدن قرار می‌دهند که در تسهیل گوارش نقش دارند.

در حالت ایده آل، در هر وعده غذایی خود می‌توانید مقدار کمی از غذا‌های تخمیر شده مصرف کنید.

چای زنجبیل

چای زنجبیل بنوشید. تصور می‌شود زنجبیل به هضم غذا کمک می‌کند و نفخ را کاهش می‌دهد. در طب آیورودیک و طب سنتی چینی، زنجبیل یک تونیک گوارشی محسوب می‌شود

پروتئین حیوانی کمتری مصرف کنید

در شرایطی که بیشتر مردم به اشتباه فکر می‌کنند که غذا‌های گیاهی نسبت به نمونه‌های حیوانی سخت‌تر گوارش می‌شوند، اما در واقعیت شرایط برعکس است.

برای گوارش پروتئین حیوانی به اسید معده قابل توجهی نیاز است.

خوشبختانه منابع گیاهی مختلفی برای پروتئین در دسترس هستند که از آن جمله می‌توان به مغز‌های خوراکی (نمونه‌های خام و بدون نمک بادام، آجیل برزیلی، ماکادمیا، گردوی آمریکایی، پسته، گردو)، دانه‌های خوراکی (مانند دانه‌های چیا، بذر کتان، شاهدانه، دانه‌های کدو تنبل، کینوآ، دانه‌های آفتابگردان و دانه‌های کنجد)، حبوبات (مانند انواع مختلف لوبیا و نخود)، و همچنین آووکادو، نارگیل، و جایگزین‌های گیاهی برای شیر و پنیر اشاره کرد.

سرکه سیب مصرف کنید

یک قاشق غذاخوری سرکه سیب ارگانیک تصفیه نشده را به یک فنجان آب اضافه کرده و ۱۰ دقیقه پیش از وعده غذایی مصرف کنید.

این کار به تقویت توانایی بدن در گوارش مواد غذایی کمک خواهد کرد. اگر به زخم معده مبتلا هستید از مصرف سرکه سیب پرهیز کنید.

منبع: دلگرم

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: درد معده رفلکس معده اسید هیدروکلریک گیاهان تلخ تولید اسید مصرف کنید مواد مغذی ویتامین B دارو ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۸۹۲۱۷۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

این دروغ را درباره کاهش افسردگی باور نکنید

اگر جایی خواندید که مواد مخدر می‌توانند خطر ابتلا به افسردگی را کاهش دهند، این یک دروغ محض است. در حقیقت یکی از عوارض شایع مصرف مواد مخدر، افسردگی است! رابطه بین مصرف مواد مخدر و افسردگی کاملا پیچیده بوده و نیاز به بررسی جامع دارد.

به گزارش بهداشت نیوز، برخی از مواد مخدر با بروز احتمال افسردگی شدیدتری همراه هستند.

در این محتوا قصد داریم به مهم‌ترین دغدغه شما پاسخ دهیم که عبارت است از:

چه ارتباطی بین مصرف مواد مخدر و افسردگی وجود دارد؟

رابطه بین مصرف مواد مخدر و افسردگی، کاملا پیچیده و البته دوطرفه است. از یک طرف مصرف مواد مخدر می‌تواند خطر ابتلا به افسردگی را افزایش دهد و از سویی دیگر افراد مبتلا به افسردگی در معرض خطر سوءمصرف مواد مخدر هستند. بیایید به بررسی این روابط بپردازیم:

تاثیر مصرف مواد مخدر بر افسردگی مصرف مواد مخدر از ۳ طریق بر افسردگی اثر می‌گذارد:

تغییرات شیمیایی در مغز: مواد مخدر می‌توانند تعادل شیمیایی مغز را مختل کرده و باعث کاهش سطح انتقال دهنده‌های عصبی مانند سروتونین و دوپامین شوند که نقش مهمی در تنظیم خلق و خو دارند، این فرایند زمینه ساز ایجاد افسردگی است.

افزایش استرس: مصرف مواد مخدر می‌تواند باعث افزایش استرس و اضطراب شود که این‌ها از عوامل اصلی خطر افسردگی هستند.

مشکلات در زندگی: اعتیاد به مواد مخدر موجب مشکلات زیادی در زندگی فرد مانند مشکلات شغلی، مالی، خانوادگی و اجتماعی خواهد شد که همگی می‌توانند به افسردگی منجر شوند.

تاثیر افسردگی بر مصرف مواد مخدر

افسردگی می‌تواند زمینه سوءمصرف مواد مخدر را از راه‌های زیر افزایش دهد:

خوددرمانی: افراد مبتلا به افسردگی ممکن است برای تسکین علائم خود به مصرف مواد مخدر روی بیاورند.

عدم تمایل به زندگی: احتمال دارد افراد افسرده به دلیل احساس ناامیدی و بی تفاوتی نسبت به زندگی، مصرف مواد مخدر را به عنوان راهی برای فرار از واقعیت تلقی کنند. همچنین آن‌ها معمولا انگیزه کافی را برای زندگی ندارند، نبود انگیزه نیز می‌تواند منجر به مصرف مواد مخدر شود.

چه مواد مخدری بیشترین احتمال را برای افزایش افسردگی دارند؟

مواد مخدر مختلفی می‌توانند خطر ابتلا به افسردگی را افزایش دهند. یکی از رایج‌ترین این مواد الکل است. از عوارض مصرف بیش از حد الکل، افسردگی است. الکل تعادل انتقال دهنده‌های عصبی در مغز را مختل کرده و منجر به بروز علائم افسردگی می‌شود. مصرف مواد افیونی هم مانند هروئین، کدئین و اکسی کدون می‌تواند خطر ابتلا به افسردگی را افزایش دهد. مواد افیونی باعث کند شدن سیستم عصبی مرکزی و ایجاد احساس غم و ناامیدی می‌شوند. این باعث می‌شود ترک قطعی این مواد مانند ترک قطعی هروئین چالش‌های مضاعفی داشته باشد.

متاسفانه مصرف ماری جوانا، به ویژه در افراد جوان، خطر ابتلا به افسردگی را افزایش خواهد داد. یکی از عوارض مصرف، علائم روان پریشی مانند توهم و هذیان بوده که احتمالا منجر به افسردگی خواهند شد.

از عوارض مصرف کردن کوکائین افسردگی است. کوکائین موجب ایجاد علائم روان پریشی و افسردگی خواهد شد.

مصرف آمفتامین‌ها مانند شیشه و ریتالین نیز می‌تواند خطر بروز افسردگی را افزایش دهد. آمفتامین‌ها موجب اضطراب، بی خوابی و تحریک پذیری و در نهایت افسردگی خواهند شد.

چگونه مصرف مواد مخدر می‌تواند روی سلامت روانی تأثیر بگذارد؟

مصرف مواد مخدر با تغییر در عملکرد مغز، می‌تواند بر سلامت روان تأثیر بگذارند. با مصرف مواد مخدر تعادل انتقال دهنده‌های عصبی مانند سروتونین، دوپامین و نوراپی نفرین در مغز مختل می‌شود. این امر منجر به بروز علائم افسردگی، اضطراب و سایر اختلالات روانپزشکی خواهد شد.

همچنین مصرف مواد مخدر به سلول‌های مغزی آسیب رسانده و منجر به مشکلات حافظه، تمرکز و یادگیری می‌شود. علاوه بر مواد مذکور مواد مخدر باعث افزایش سطح استرس در بدن شده و استرس مزمن خطر ابتلا به اختلالات روانپزشکی را افزایش خواهد داد.

معمولا مواد مخدر منجر به اختلالات سلامت روان از قبیل اختلالات خلقی، اختلالات روانپریشی، اختلالات شناختی، اختلالات اضطرابی و اختلالات شخصیت می‌شود. همچنین مصرف مواد مخدر می‌تواند به توهم، هذیان و افکار خود کشی نیز بیانجامد.

چگونه می‌توان مشکلات افسردگی ناشی از مواد مخدر را درمان کرد؟

درمان افسردگی ناشی از مواد مخدر به عوامل مختلفی مانند شدت افسردگی، نوع ماده مخدر مصرفی و سابقه سلامت روان فرد بستگی دارد. اما به طور کلی، بهبود این نوع افسردگی شامل ترکیبی از درمان‌های روانشناختی و دارویی است که باید حتما توسط متخصصین سلامت روان که در حوزه اعتیاد نیز آموزش دیده‌اند، انجام شود. در اینصورت ترک اعتیاد روانی فرد انجام شده و برای همیشه از شر مواد مخدر خلاص می‌شود. روش‌های درمان اختلالات افسردگی ناشی از مواد مخدر به شرح زیر است:

درمان‌های روانشناختی

یکی از رایج‌ترین رویکرد‌های روانشناختی برای ترک اعتیاد افراد، درمان شناختی رفتاری (CBT) است. در این نوع درمان روانشناس ترک اعتیاد به افراد کمک خواهد کرد تا افکار و رفتار‌های منفی خود را که به افسردگی آن‌ها دامن می‌زند، شناسایی و تغییر دهند.

درمان بین فردی (IPT) یکی دیگر از روش‌های ترک اعتیاد روانی است که به افراد کمک می‌کند تا مهارت‌های ارتباطی خود را بهبود بخشند و روابط خود را با دیگران تقویت کنند.

درمان روان پویشی نیز ممکن است با توجه به ویژگی‌های بیمار انجام شود. این نوع درمان به افراد کمک می‌کند تا ریشه‌های افسردگی را در تجربیات گذشته خود کشف و سپس آن‌ها را حل کنند.

لازم به ذکر است که ترک مقوله‌ای پیچیده بوده و توصیه متخصصین اعتیاد این است که به هیچ عنوان برای درمان خود به تنهایی اقدام نکنید. یافتن یک مرکز ترک معتبر و دارای مجوز می‌تواند فرایند درمان را برای شما ایمن کرده و باعث شود تا بدون درد و خماری این مسیر را طی کنید.

درمان‌های دارویی

تجویز دارو‌های ضد افسردگی و تثبیت کننده خلق و خوی مناسب توسط روانپزشک ترک اعتیاد، همگام با پیش بردن جلسات روان درمانی می‌تواند در ترک روانی اعتیاد شما موثر باشد.

تغییر سبک زندگی

ورزش منظم، تغذیه سالم، خواب کافی و اجتناب از مصرف مواد مخدر از جمله کار‌هایی هستند که انجام آن‌ها می‌تواند به بهبود افسردگی ناشی از مصرف مواد مخدر کمک کند.

یادتان باشد که درمان افسردگی ناشی از مواد مخدر به زمان و تلاش نیاز دارد. برای این کار شما باید اراده کنید و سپس به دنبال کمک حرفه‌ای و پزشکی باشد. فراموش نکنید که فرد افسرده، ممکن است انگیزه لازم را برای گام برداشتن نداشته باشد، بنابراین حمایت حرفه‌ای و اجتماعی در این زمینه بسیار مهم است. در این راستا شما عزیزان می‌توانید از بهترین روانشناسان و روانپزشکان ترک برای درمان افسردگی خود بهره بگیرید.

دیگر خبرها

  • خواص تخم کتان و دانه کتان برای لاغری و درمان بیماری ها
  • اختتامیه نخستین جشنواره همیاران مصرف ایمن و بهینه گاز طبیعی در همدان
  • علائم شایع کم کاری تیروئید را بشناسید
  • خوراکی‌هایی که بهتر است با معده خالی خورده نشوند
  • این ویتامین‌هادر کاهش یبوست موثر هستند
  • اگر معده درد یا رفلاکس معده دارید، این مطلب را بخوانید
  • کبد چرب و دردسرهایش
  • استاندارد پایین خودروهای داخلی عاملی در بروز ناترازی بنزین
  • مصرف عسل چه کمکی به سلامت دهان و دندان می‌کند؟
  • این دروغ را درباره کاهش افسردگی باور نکنید