Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تابناک»
2024-05-04@02:50:30 GMT

فاموتیدین؛ موارد مصرف، هشدارها و تأثیر بر کرونا

تاریخ انتشار: ۱۵ اردیبهشت ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۴۹۳۴۵۴۵

فاموتیدین؛ موارد مصرف، هشدارها و تأثیر بر کرونا

فاموتیدین با مهار رقابتی اثر هیستامین بر رسپرتورهای H2 در سلول‌های پاریتال معده در بهبود زخم پیتیک تاثیر دارد؛ این دارو جهت درمان مشکلات گوارشی مصرف می‌شود و نسبت به سایر داروهای هم گروه خود عوارض کمتری دارد.

به گزارش« تابناک»، به نقل از «ایمنا»، قرص فاموتیدین یکی از پرمصرف‌ترین داروها برای درمان مشکلات عادی و شدید گوارش با نام تجاری Pepcid است که توسط شرکت‌های ایرانی تولید می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این دارو به‌صورت خوراکی و با دو نوع ۴۰ و ۲۰ میلی‌گرمی در داروخانه‌ها موجود است؛ البته فروش فاموتیدین بدون نسخه پزشک غیر مجاز است.

موارد مصرف قرص فاموتیدین

قرص فاموتیدین جهت بهبود زخم‌های گوارشی ناشی از ترشح بیش از حد اسید معده استفاده می‌شود. شایع‌ترین مورد مصرف این دارو در درمان بازگشت اسید و محتویات آن به مری و گلو و معده دردهای عصبی است. این قرص در واقع یک آنتی هیستامین است که بر سلول‌های ترشح کننده اسید در معده اثر کرده و مانع ترشح آن می‌شود.

از داروهای مشابه مافوتیدین و پر مصرف در این دسته می‌توان به رانیتیدین و سایمتیدین نیز اشاره کرد.

نحوه مصرف قرص فاموتیدین

قبل از شروع مصرف این قرص بروشور آن را مطالعه کنید زیرا به شما کمک می‌کند اطلاعاتی راجع به قرص و عوارض احتمالی آن به‌دست آورید، همچنین اگر سوالی در رابطه با مصرف آن دارید با پزشک خود مشورت کنید.

دوز و مقدار قرص فاموتیدین در هر فرد متفاوت است و باید دقیقاً همانطور که پزشک تجویز کرده است، استفاده شود. در صورت فراموش کردن یک دوز به محض یادآوری نوبت فراموش شده را مصرف کنید؛ البته اگر زمان مصرف دوز بعدی فرا رسیده از مصرف نوبت فراموش شده اجتناب کنید و هیچ‌گاه دو قرص را با یکدیگر مصرف نکنید.

در صورتی که قرص فاموتیدین ۲۰ یا ۴۰ جهت درمان رفلاکس (ترش کردن) یک بار در روز تجویز شده، بهترین زمان مصرف آن شب و قبل از خواب است. این دارو با غذا تداخل ندارد و می‌توان قبل یا بعد از غذا نیز مصرف شود.

برای اطمینان از بهبود کامل دارو را طبق دستور پزشک مصرف کنید و خودسرانه مصرف آن را متوقف نکنید. عموماً مصرف این دسته از داروها تا زمان بهبودی بیمار است و نیاز به مصرف طولانی مدت نیست؛ البته با توجه به شدت بیماری و نوع آن طول درمان متفاوت است. در صورتی که با مصرف دارو بهبودی حاصل نشد یا علائم بیماری تشدید شد، پزشک را مطلع سازید.

عوارض مصرف داروی فاموتیدین سردرد و سرگیجه اسهال یبوست انتروکولیت نکروزان تحریک محل تزریق موارد منع مصرف قرص فاموتیدین

از مصرف قرص با تاریخ انقضای تمام شده اجتناب کنید و هرگز مصرف این قرص را به فرد دیگر حتی با علائم مشابه پیشنهاد نکنید. برای مصرف این قرص در هنگام بارداری، شیردهی یا وجود بیماری کبدی یا کلیوی، مشکلات شکمی مانند تومور، سابقه سندرم طولانی شدن QT، سرطان معده، آسم COPD یا سایر مشکلات تنفسی، سابقه حساسیت به فاموتیدین، داروهای مشابه و سایر داروها با پزشک خود مشورت کنید.

موارد هشدار و احتیاط حین مصرف فاموتیدین برخی تست‌های آزمایشگاهی با قرص فاموتیدین تداخل دارد، بنابراین قبل از انجام تست با پزشک خود مشورت کنید. از مصرف داروها، خوراکی‌ها و نوشیدنی‌هایی که باعث تحریک معده می‌شود و می‌تواند باعث تشدید بیماری شود، پرهیز کنید. از مصرف آب و غذاهای رقیق قبل از خواب خودداری کنید و حداقل ۳۰ تا ۶۰ دقیقه بعد از غذا دراز نکشید. اگر وزن بالایی دارید با کاهش وزن به علت کاهش فشار بر روی معده ترشح اسید کمتر شده و فاموتیدین بهتر عمل می‌کند. کشیدن سیگار موجب کاهش اثر این دارو می‌شود. درمان طولانی مدت (بیش از دو سال) ممکن است منجر به اختلال در جذب ویتامین B12 و کمبود آن شود. سالمندان ممکن است نسبت به عوارض جانبی این دارو (مخصوصاً گیجی) حساسیت بیشتری نشان دهند. فاموتیدین نسبت سایر داروهای هم گروه عوارض کمتری دارد. تداخلات دارویی قرص فاموتیدین

تداخلات دارویی ممکن است بر عملکرد قرص تأثیر بگذارد؛ بنابراین برای مصرف قرص فاموتیدین لیست تمامی داروهایی که مصرف می‌کنید را به پزشک خود اطلاع دهید. قرص‌هایی که با فاموتیدین تداخل دارد عبارت است از:

داروهای آزول، مانند ایتراکونازول و کتوکونازول آتازاناویر، دلاویردین و داساتینیب پازوپانیب داروهای آنتی‌اسید مانند سایمتیدین، نیزاتیدین و رانیتیدین دیگوکسین تیزانیدین و داروهای مهار کننده مغز استخوان

مصرف قرص فاموتیدین همراه با داروهایی که اسید معده را خنثی می‌کنند مانند شربت‌های معده باعث کاهش اثر این دارو می‌شود.

تأثیر فاموتیدین در بیماری کووید -۱۹

در ابتدای شیوع این بیماری مقالاتی منتشر شد که نشان می‌داد مصرف این دارو باعث کاهش مدت بستری و میزان مرگ‌ومیر بیماران مبتلا به کرونا می‌شود، اما مطالعات بعدی این اثر را نشان نداد و درواقع مطالعات و مقالات اولیه دچار خطاهای تحقیقاتی بوده‌اند و قابل استناد نیست. مطالعات همچنان ادامه دارد و انجمن متخصصان عفونی و سیلیسی استفاده فاموتیدین را با هدف درمان کووید -۱۹ پیشنهاد نمی‌کند؛ البته اگر بیمار مبتلا به کرونا از عوارض گوارشی رنج می‌برد می‌توان برای این شخص فاموتیدین را تنها با هدف درمان عوارض گوارشی نه درمان کرونا تجویز کرد.

منبع: تابناک

کلیدواژه: کفاره روزه فطریه نادر طالب زاده یوزپلنگ آسیایی گرانی ماکارونی روز جهانی ماما فاموتیدین هیستامین زخم معده کفاره روزه فطریه نادر طالب زاده یوزپلنگ آسیایی گرانی ماکارونی روز جهانی ماما پزشک خود

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tabnak.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تابناک» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۹۳۴۵۴۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کانون هموفیلی ایران: دارو‌های جدید هموفیلی، تحت پوشش بیمه نیست

امین افشار اظهار داشت: موانع به کار گیری شیوه‌های های نوین درمانی برای بیماران هموفیلی را تشریح کرد.

به گزارش ایلنا، وی در پاسخ به این سوال که این کانون بار‌ها از اهمیت استفاده از شیوه‌های نوین درمان هموفیلی سخن گفته است، مشکل عمده در عدم استفاده از این روش‌ها چیست؟ گفت: متاسفانه دیدگاه جامعی نسبت به این بیماری در کشور وجود ندارد و هزینه‌هایی که برای بیماری هموفیلی می‌شود متنوع است؛ بخشی از هزینه‌های درمان بیماری هموفیلی را بیمه‌های پایه می‌دهند، بخشی دیگر را صندوق صعب العلاج می‌دهد، قسمت دیگر هم از مابه التفاوت ارزی به اسم طرح دارویار پرداخت می‌شود. برخی هزینه‌های دیگر هم از سمت بهزیستی و مراکز توانبخشی تامین می‌شود.

وی اضافه کرد: بنابراین هر ارگانی به بخش خودش نگاه می‌کند و اینگونه می‌پندارند که استفاده از دارو‌های نسل قدیمی تر، هزینه کمتری در بر دارد. درست است که در ظاهر شاید اینگونه باشد، اما در مجموع آن هزینه‌ای که می‌شود با وضعیت درمان بیماران مطابقت ندارد.

افشار افزود: به طور مثال سازمان غذا و دارو اعلام می‌کند داروی هملیبرا داروی بسیار خوب و اثر بخشی است، اما هزینه بسیار بالایی دارد. این در صورتی است که تنها با نگاهی به مطالعات صندوق صعب العلاج و بیمه سلامت می‌توان دریافت که نسبت به فایبا و فاکتور ۷ در مجموع مصرف هملیبرا به نفع و به صرفه است. ولی چون درگیر بخشی نگری می‌شویم و بیماران هموفیلی متولی خاصی ندارند، باعث می‌شود گا‌ها تصمیماتی گرفته شود که منطقی بر آن حاکم نباشد.

وی یادآور شد: اگر هزینه‌های درمانی، دارویی، توانبخشی و حتی هزینه‌هایی که در زمینه اجتماعی و توانمندسازی بیماران هموفیلی انجام می‌شود درست صورت گیرد، باعث می‌شود، سطح کیفیت بیمار هموفیلی خیلی بالاتر برود.

او متذکر شد: علاوه بر این موانع بحران‌های دارویی را اضافه کنید، به طور مثال در ماه‌هایی از سال‌های ۱۴۰۰ و ۱۴۰۱ بحران دارویی در کشور داشتیم. این امر باعث شد بیمارانی که سال‌ها از دارو استفاده می‌کردند و مفاصل آن‌ها سالم مانده بود، در این برهه بحران دارویی مفاصل این بیماران نیز دچار مشکل شود.

تقویم دارویی بیماران هموفیلی را تدوین کنید

رییس هیات مدیره کانون هموفیلی ایران تاکید کرد: ما بار‌ها درخواست کرده ایم که برنامه تقویم دارویی بیماران هموفیلی را تدوین کنند تا سهمیه دریافت ماهانه داروی بیماران مشخص باشد، چرا که اگر بیمار داروی خود را به موقع دریافت نکند در بدن او خونریزی اتفاق می‌افتد و هر خونریزی اگر درمان نشود و یا دیر درمان شود مفاصل را از بین می‌برد و همه این‌ها هزینه‌ها و تبعات بدی را هم برای فرد بیمار و هم برای دولت دارند.

رییس هیات مدیره کانون هموفیلی ایران درباره حمایت‌های بیمه‌ای از بیماری هموفیلی اظهار کرد: طبق قانون، ۵ بیماری خاص که هموفیلی هم یکی از آن‌ها است، پوشش بیمه‌ای بالایی دارند. ما در این خصوص قدردان دولت هستیم، جمهوری اسلامی ایران با توجه به نگاه معنوی که به حیات انسان‌ها دارد، تا جای ممکن خدمات به بیماران ارائه کرده است و تا جای ممکن هزینه این خدمات رایگان بوده است.

وی افزود: متاسفانه در مورد دارو‌های نوین هموفیلی که وارد بازار می‌شود، سازمان غذا و دارو و شورای عالی بیمه مقداری توجه کمتری نشان داده اند. این دارو‌های جدید که اثر بخشی آن‌ها هم مطالعه شده است و نسبت به دارو‌های قبلی اثربخشی بهتری دارد، تحت پوشش بیمه قرار گرفته نشده است و بیمار مجبور است فرانشیزی را پرداخت کند.

او همچنین بیان کرد: طبق آماری که از اداره وزارت کار داریم، ۶۰ درصد بیماران هموفیلی دهک یک تا پنج جامعه هستند و این افراد توانایی پرداخت فرانشیز دارویی را ندارند. ۱۰۰ میلیون تنها هزینه پایه‌ای است که برای این بیماری می‌شود، اما گا‌ها هزینه‌های این بیماری به میلیارد‌ها تومان نیز می‌رسد.

وی خاطر نشان کرد: ما به شوارای عالی بیمه نامه‌ای نوشتیم و درخواست کردیم که دارو‌های نوین را جزء لیست بیمه قرار دهند. البته منظور این نیست که دارو‌های قدیمی اثر بخشی ندارند. بلکه بیماری هموفیلی بیماری است که باید دارو در تنوع بالایی در اختیار بیماران باشد.

افشار تصریح کرد: شعار امسال فدراسیون جهانی هموفیلی که کانون هموفیلی ایران هم عضو آن است، دسترسی عادلانه به دارو و درمان برای همه بود. در کشور ما دارو به صورت عادلانه توزیع نمی‌شود.

وی ادامه داد: هر کسی که به پایتخت نزدیک است، می‌تواند از خدمات دارویی و درمانی بهتری بهرمند شود. در استان‌ها هم آن‌هایی که به مرکز استان نزدیک‌تر هستند دسترسی بهتری به دارو دارند. همین رفت و آمد‌ها برای دریافت دارو می‌تواند بیمار هموفیلی را با تبعات خطرناکی روبه رو کند.

او در پایان تاکید کرد: دولت می‌تواند طرحی را برنامه ریزی کند که بیمار هموفیلی در خانه بماند و دارو را در خانه تحویل بگیرد. به این روش می‌توان مصرف بهینه دارو گفت.

دیگر خبرها

  • بهترین زمان استفاده از ویتامین‌ها چه ساعتی است؟
  • کانون هموفیلی ایران: دارو‌های جدید هموفیلی، تحت پوشش بیمه نیست
  • مصائب بیماران هموفیلی برای تهیه دارو
  • چرا بدن درد می‌گیریم؟
  • چرا بدن‌درد می‌گیریم؟
  • علائم شایع کم کاری تیروئید را بشناسید
  • خوراکی‌هایی که بهتر است با معده خالی خورده نشوند
  • ابتلا به بیماری‌های کبدی با مصرف این نوشیدنی شیرین
  • سمت راست سرتان درد می‌کند؟ این چند روش را امتحان کنید
  • اگر معده درد یا رفلاکس معده دارید، این مطلب را بخوانید